Diaspora* Alpha до вашої уваги

Переклад. Оригінал (англ.)

Логотип соціальної мережі Diaspora* AlphaУ ці передсвяткові вихідні я хочу познайомити вас з новою соціальною мережею, що зветься Diaspora* Alpha. Хоча її назва дещо дивна, але ідея просто чудова. Я приєднався до цієї мережі близько тижня назад, і спочатку був не дуже задоволений її використанням, але є одна річ, яка сприяла продовженню використання – це просування через блоги, і я мушу сказати, що це суттєво.

Тепер я тут і представляю вам Diaspora* Alpha…

Про Diaspora*: Введення

Проект Diaspora* розпочався чотирма студентами Інституту Куранта у Нью-Йорку (NYU’s Courant Institute). Вони запропонували створити розподілену соціальну мережу з відкритим кодом у противагу таким компаніям як Facebook.

І що це за назва така?

Diaspora – це рух, поширення, розсіювання – як говорить нам Вікіпедія, але на полі соціальних мереж це відкритий код, це безпека і захист приватності соціальних зв’язків.

Alpha лише вказує на стадію розробки мережі.

Що таке POD?

Diaspora* побудована таким чином, що будь-хто може встановити її на свій сервер, якщо володіє необхідними знаннями, звісно. Потім можна дозволити реєстрацію користувачів на цьому сервері, тому він стає схожим на стручок (Pod). Сьогодні у інтернеті вже є чимало таких стручків з великою кількістю користувачів.
Як працюють "Поди" у Diaspora* Alpha
Таким чином можна стверджувати що Diaspora* це соціальна мережа, яку створюють користувачі для користувачів. Мені подобається ця ідея. Саме вона відрізняє D* від інших соціальних мереж.

Особливості Diaspora* Alpha

Ви можете сказати що вже і так повно різних соціальних мереж, на приклад Facebook, Google+ чи Twitter. Так навіщо ж створювати і використовувати ще один профіль? Відповідь у особливостях D* і ось деякі з них:
Можливості Diaspora* Alpha

Hashtags

Хештеги (мітки) дозволяють маркувати контент і розподіляти його відповідно до інтересів. Також це хороший засіб для пошуку людей з спільними інтересами.
Подібний інструмент є у Twitter.

Reshare

Чому б не перенаправити повідомлення до того, кому воно може сподобатись? D* дозволяє легко поширювати ідеї через reshare.
Це працює так як Retweet.

Mentions

@Згадки. Хочете привернути увагу когось конкретного? Просто @згадайте його.
Також взято з Twitter.

Love

Висловіть свою підтримку чогось, особливо якщо вам це подобається.
Як кнопка Like у Facebook.
Ідея використання можливостей Facebook,Twitter і Google+ у новій соціальній мережі є досить хиткою, але дійсно приємно бачити як це все зведено і працює разом.

Інтеграція соціальних мереж

А це найцікавіша особливість D*. Вона сподобалась мені тому, що дозволяє залишатися на зв’язку з друзями навіть якщо вони ще не працюють з D*. Просто підключіть ваш аккаунт іншої великої служби соціальних мереж до D* і потім використовуйте D* як базову, домашню сторінку для доступу до соц.мереж. Ваші пости потраплять в усі підключені служби. Наразі підтримується інтеграція з Facebook, Twitter і Tumblr.
Доступні для інтеграції з Diaspora* соціальні служби

Огляд сайту

Потік

Потік (Stream) у D* такий самий як і у Google+, за винятком того, що у ньому ви можете використовувати #хештеги та @згадки як у Twitter.
Головний екран Diaspora*

Сторінка профілю

Сторінка профілю у D* практично така сама як стара версія сторінки профілю у Facebook.

Розшарювання

Ділитися контентом у D* можна так само як і в G+, але Діаспора дозволяє ділитися ним також з вашими контактами у Facebook, Twitter і Tumblr.

Поверхневий висновок

Мої загальні враження від Діаспори цілком позитивні. Вона має гарний код, у ній легко знайти цікаве. Старт її був стрімким за рахунок інтеграції Facebook, Twitter і Tumblr. Діаспора гарно виглядає і не погано почуває себе, приблизно як Google+. Я приєднався до D* близько тижня назад і сьогодні хочу сказати, що це соціальна мережа, яку варто хоча б спробувати.

Дякую за увагу. Усіх з Різдвом!

Diaspora* Alpha до вашої уваги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *