Знаки для орієнтування в школах. Тепер офіційно.

Опис набору знаків для карт шкільних подвір’їв опубліковано на сторінці Map Comission. Це рекомендований набір знаків, що базується на ISSprOM, який, сподіваюся, ми випустимо найближчим часом.

повідомив представник IOF Map Comission Людек Кртічка (Luděk Krtička) у профільній групі Facebook. Про особливості нового набору знаків читайте нижче

Документ складається лише з двох сторінок і представляє собою розширення до ISSprOM (Проект специфікації спринтерських знаків, який планується випустити у першому кварталі 2019-го року). На відміну від положень ISSprOM, положення “шкільних знаків” є рекомендаційними і призначені скоріше для того щоб порадити як робити краще, а не вказувати як треба робити.

Основним масштабом для “шкільних знаків” вибрано 1:1000 (10 метрів в одному сантиметрі). Сам набір знаків включає усі спринтерські знаки, збільшені до 125% плюс шість додаткових знаків.

До оформлення карти рекомендується додавати добре помітний червоний блок, що розташований на північному обрізі аркушу карти, блок з описом знаків, а також масштаб у текстовому та графічному представленні.

6 додаткових знаків, про які згадувалось раніше це: пожежний гідрант; спорядження ігрового майданчика; стіл; лавочка; стовп; ліхтар. Також трохи змінено опис для знаку Асфальтована ділянка. Щільність коричневої заливки тепер можна використовувати щоб показувати спеціальне покриття на бігових доріжках.

Завантажити оригінальний документ Symbol Set for School Orienteering Maps 2019 (англ.) можна з відповідної сторінки сайту IOF.

Очікуйте на переклад та реалізацію!

Знаки для орієнтування в школах. Тепер офіційно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *