Використання ISSOM у спринтерських картах – Що не слід малювати

Зміст:

Що не слід малювати

Об'єкти менші ніж 2х2 м
Нема об'єктів менших за 2х2 м
Окремі лавочки не повинні показуватись на карті! І ніяких сміттєвих баків! Те саме стосується ліхтарних стовпів та вказівників. Про це (майже) прямо написано в розділі 2.1 ISSOM. Як мінімум, там згадані сміттєві баки, ліхтарні стовпи та вказівники, а лавочки згадувались у чорновій версії ISSOM від 2003 року. У чорновому варіанті пропонується таке практичне правило: мінімальний розмір об’єкту який має бути відображений – 2х2 м.


Конструкція з лавочок
Нема конструкції з лавочок
Ці конструкції з лавочок більші за 2х2 м, але вони все одно не показані. Причина у тому, що їх легко перенести в інше місце, і часто саме так і трапляється. Той самий аргумент стосується незакріплених футбольних воріт.

 

 


 
Маленький камінь
Немає маленького камня
Навіть для спринтерських карт мінімальна висота каменя має бути 1 м!

 

 

 


Телефонні будки
Немає телефонних будок
Телефонні кабінки добре виділяються на місцевості, але вони менші за 1х1 м. Коли вони згруповані по кілька штук, як на зразку, вони мають вже більш значний розмір, але я не малюю їх все одно. Кабінки мають або показуватися, або ні. Якщо одна кабінка надто маленька, то і в парі вони лишаються надто маленькими.


Автобусна зупинка на місцевості
Автобусна зупинка на карті
І на завершення, об’єкт яким має бути показаний. Це автобусна зупинка. Повторюся, важливо бути послідовним: або усі зупинки показуємо на карті, або не показуємо жодної. Виділити їх усі може бути несподівано складно. Автобусні зупинки можуть бути надзвичайно непримітними і їх дуже легко випустити з уваги.

Використання ISSOM у спринтерських картах – Що не слід малювати

1 коментар до “Використання ISSOM у спринтерських картах – Що не слід малювати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *